adhd

adhd – elinkautisvankeus vai supervoima?

Adhd on hyvin tunnettu kirjainyhdistelmä, mutta oirekuva on yllättävän tuntematon ja ennakkoluuloja täynnä. Itselle oma adhd tuli ihan puskista, koska enhän minä ole seinille hyppivä ihminen. Kun minulle kerrottiin, että ”erittäin todennäköisesti sinulla on adhd ja kaikki ongelmasi johtuu siitä”, niin tuon lauseen jälkeen elämäni alkoi avautua. Miksi olen tälläinen, miksi en ole pystynyt muuttumaan, vaikka kuinka olen yrittänyt.


Adhd-ihmiset jakautuu karkeasti kahteen a) adhd on elinkautisvankeus, jota en toivo pahimmalle vihamiehellekkään b) adhd on supervoimani. Tuo äskeinen on hyvin karkea vedos, huomioikaa se. Olen halunnut tuoda tietoisuutta surusta, niin aloin miettimää, että miksi en toisi tietoisuutta adhd:sta. Siksi olen päättänyt alkaa kertomaan totuutta adhd:stä, minun totuutta. Jokaisen adhd on yksilöllinen ja saattaa erota paljonkin keskenään toisistaan, mutta minun kokemukset ovat minun ja sen takia kerron vain minun ajatuksista ja tunteista.


Toivon, että kirjoituksieni kautta edes yksi adhd-ihminen havahtuisi tilanteeseensa ja hakisi itselle dg:n. Saisi apua ongelmiinsa. Diagnosoimaton adhd onkin iso riski monelle asialle esim. masennukselle, päihdeongelmalle, velkakierteisiin sekä työpaikkaongelmiin. Toivon myös, että kirjoituksieni myötä edes yksi ihminen säästyisi siltä, miltä minä en ole säästynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *