adhd hyvinvointi

adhd lääkkeen positiivinen vaikutus

Olen niin super kiitollinen mun lääkkelle, koska ekaa kertaa elämässäni kykenen syömää säännöllisesti. Olen luullut, että nälkäkeskukseni ei toimi lainkaan, mutta kyllä se toimii.


Lääkkeetöminä päivinä mun aivot eivät reagoi nälän tunteeseen. Saattaa tulla sellainen olo, että on nälkä, mutta ei tule mitää käskyä syömään menemisestä. Näin ollen saattaa mennä neljä tuntia (ellei joku ruoka himota valtavasti), jotta reagoin edes vähän nälkää ja kaksi tuntia siitä, että tulee ensimmäinen käsky mennä syömää.


Olen psykologini kanssa miettinyt, että miksi näin. Tosin tarkkaa vastausta tuskin ikinä saan tietää, mutta hyvin luultavasti huono tarkkaavaisuus ja toiminnanohjaus ottavat niin paljon signaaleja ympäriltä, että eivät enää jaksa reagoida nälän tunteeseen.


Lääkkeellisinä päivinä jo kahden tunnin päästä syömisestä alan tuntea heikkoa oloa ja tarvetta syödä. Vaikka olisikin vaikeuksia kävellä jääkaapille ja ottaa ruokaa, niin siihen ei parin tunnin prosessia, vaan runt 15min.


Tämähän tarkoittaa myös sitä, että kokkailen (ja rahaa säästyy) enemmän, koska tiedostan nälän ja siinä vaiheessa kun se nälkä tulee, niin se ei ole huutava. Voin siis valmistaa vaikka pitkän kaavan mukaan. Lääkkeettöminä päivinä nälän iskiessä kunnolla tajuntaan on ruokaa saatava heti ja usein se ei ole sitten lainkaan monipuolista.


Vasta nyt huomaan, kuinka tärkeää se ruoka minulle on. Kuinka paljon ruoka vaikka vaikuttaa mieleen. Kuitenkin lääkkeettöminä päivinä unohdan ruuan, ellei joku ole kanssani samassa tilassa ohjaamassa toimintaani.


Tässä vaiheessa moni ehdottaa minulle herätyskellon käyttämistä, mutta muistutukset eivät toimi minulla. Saatan unohtaa syömisen sillä sekuntilla, kun sammutan herätyksen. Toinen yleinen on, että menen keittiöön ja alan miettimää, miksi tulin tänne ja käännyn takaisin.


Ymmärrätte varmaankin, miksi olen niin kiitollinen tästä lääkkeen tuomasta muutoksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *