zero waste

diy pyykkietikka

Kaupassa myydään tosi kalliilla pyykkietikkaa. Mahtavaa, että on tullut myyntiin ekologisia ja kemikaalittomia vaihtoehtoja. Kuitenkin ihmetyttää pyykkietikan kallis hinta, koska itse tehtynä se tulee todella halvaksi. Väkiviinaetikkapullo ei nimittäin paljoa maksa.


Pyykkietikkaa käytetään huuhteluaineen sijasta ja toimii todella hyvin. Vaatteista tulee pehmeitä ja ne eivät tuoksu lainkaan etikalta. Miksi sitten en käytä huuhteluainetta? En ole tottunut käyttämään huuhteluainetta, koska sitä ei ole käytetty lapsuudenkodissani. Jossain vaiheessa kuitenkin kokeilin ja tyykkäsin. Pikku hiljaa alkoivat kemikaalit tökkimään ja aloin etsimään kemikaalittomia vaihtoehtoja. Huuhteluaineet jäivät kaupan hyllylle. En tiedä, että löytyisikö kaupasta kemikaalitonta huuhteluainetta, mutta nyt ei ole edes tarvetta etsiä sellaista.


Resepti on todella yksinkertainen. Tarvitset siihen vain kolmea raaka-ainetta sekä lasipullon.

  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • 10-15 tippaa haluamaasi eteeristä öljyä

Eteerisen öljyn voi korvata vaikka appelsiinin kuorilla tai jollain yrtillä. Öljyt nousee helposti pullossa pintaan, joten ennen käyttöä on hyvä vähän ravistaa pulloa, jotta öljy sekoittuu tasaisesti pyykkietikkaa. Suosittelen lämpimästi tätä kaikille. Pyykkietikan tekeminenkään ei ole lainkaan työlästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *