zero waste

jäähyväiset jätteille

Oma arvomaailma on mennyt siihen suuntaan, että vääränlainen kulutus on alkanut ahdistamaan. Paljon olen netistä lukenut tietoa eri keinoista, mutta kun tämä kirja julkaistiin, niin olin ihan innoissaan. Vihdoin yksien kansien sisällä on se tieto, jolla pääsen hyvin pitkälle.


Olen tosi alussa kulutuksen vähentämisessä. Sellaiset isoimmat kondiksessa olevat asiat ovat esimerkiksi seuraavanlaisia: ostan vain jos on tarve, yritän ostaa kaikki tarpeellinen käytettynä, syön vegaaniruokaa tai käytän palatuotteita. Koen että tämä Zero waste alue on sellainen, että sössin kaikki, jos yritän kerralla muuttaa mahdollisimman paljon. Siksi yksi asia kerrallaan ja aloitan mahdollisimman helpoista. Tietämys kuitenkin on vielä suht heikkoa ja välillä ei ole vain tiennyt miten voisi kuluttaa eettisemmin sen minkä kuluttaa. Kuitenkin jokaisen meidän on pakko ostaa asioita, jotta selviämme elämästämme. Siksi aloin kuuntelemaan tätä kirjaa Celia-kirjastosta ja nyt vihdoin sain ostettua tämän omaksi.


Miksi tämä kirja on niin kehumisen arvoinen on se, että tässä pureudutaan asioihin huone kerralla. Miten vaikka makuuhuoneen osalta voi vähentää kulutusta? Miten keittiön, vessan tai vaikka lemmikien osalta? Annetaan herätteleviä esimerkkejä, annetaan kulutuksesta tietoa, Otso Sillanaukeen omia esimerkkejä, reseptejä esimerkiksi siivousaineiden tekoon, vinkkejä kulutuksen vähentämiseen. Vinkkejä löytyy kolmelle eri tasolle. Ensin tekee sen helpoimman ja kun siitä on tullut rutiinia, niin palaa takaisin kirjan pariin ja katsoo seuraavan tason siitä kohdasta.


Tämän kirjan parissa tulen varmasti viettämään vielä paljon aikaa. Palaan uudestaan ja uudestaan lukemaan vinkkejä, herättelemään omia kulutustottumuksia. Juuri sen takia tämän kirjan ostin. Harkitsen nimittäin todella tarkkaan, että mitkä kirjat ostan ja mitä ei ole tarpeellista ostaa, koska en halua kotini olevan joltain osilta sellaisien kirjojen säilytyspaikka, joita en lue sen ensimmäisen lukukerran jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *