kuolema

milloin on oikea aika kuolla?

”Ei nuoren kuulu kuolla, hän kuoli liian aikaisin, elämä jäi kesken.” Nämä lauseet ovat varmaan monelle tuttuja. Olen sitä mieltä itse, että ei ole väärää ikää kuolla. Kerron nyt, miksi uskon näin.


Jos ajattelet alun lauseiden tapaa, niin miksi näin? Oletko miettinyt, mitä kaikkea ajattelun takana on? Itse olen huomannut, että monesti ajatuksien takana on itsekkäitä syitä. Ei enää saa viettää aikaa yhdessä, paljon jäi kertomatta ja sanomatta, hänellä olisi ollut viellä niin paljon koettavaa (ehkä ei olisi, mutta omasta vinkkelistä katsottuna asian näkee toisin)… Nämä ajatukset ovat ihan ok ja inhimillisiä.


Olen monta kertaa miettinyt, kuka on keksinyt sen, että ihminen elää vanhaksi ja sitten siihen uskotaan hyvin vahvasti. Miksi minä olen uskonut, että elän vanhaksi? Sitä tulee joka puolelta, siksi siihen on niin helppo yhtyä.


Sitten eläkkeellä, sitten vanhana, sitte joskus. Nämä lauseet ovat tuttuja varman jokaiselle. Entäs jos nämä lauseet eivät toteudu sinun tai sinulle tärkeän ihmisen kohdalla? Kyllä mä ymmärrän sen, että siinä vaiheessa tulee alun lauseet mieleen.


Uskon, että jokaisen kuolinpäivä on ennalta määritetty. Jokaisella on tehtäviä maapallolla ja kun tehtävät ovat hoidettu, niin kuollaan. Olen kuullun/lukenut monen pohtivan, että mikä tehtävä tietyllä ihmisellä oli, esimerkiksi jos pieni vauva kuolee. Ehkä vauvan tehtävä oli herätellä hänen läheisiä hänen kuolemallaan. Tai sitten ei, mutta uskon läheisten tietävän tarkoituksen joskus.


Olen pohtinut myös, että mikä tehtävä itsellä on tällä maapalolla. Uskon, että jos kuolen nuorena, niin se on yksi tehtävistäni. Tehtävä herätellä muita, uskomaan että elämämme ei ole aina käsissämme, ajattelemaan omasta elämästä eri tavalla, ottamaan elämän vakavasti, mutta myös huumorilla tai muistamaan, että kuka tahansa voi olla seuraava. Jos kuolen vanhana, en usko kuolemani olevan tehtäväni, tai sitten on. Sen tietää sen aikaiset läheiseni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *