adhd

“oot ihan hullu kuski” – ahdh-lääkkeet muuttivat ajamisen

Lääkesarja jatkuu ja käsitelläänpäs autolla ajoa (ei kyydissä istumista). Minähän olen ajokortin saamisen jälkeen ollut ihan sydän sykkyrällä, kun olen auton kyydissä. Ihmiset katsoo maisemia, säätää lämmittimiä ja katsoo vierustoveria keskustellessaan hänelle. Syy tähän on se, että olen luullut minun olevan normaali. Kun katson maisemia/keskustelukaveria, niin aivot katsoo maisemia, ei aja autoa. Jos räplään radioo ym, niin näen vain radion. En ole tiennyt, että normaalisti ihmisten aivot tiedostaa koko ajan ajavansa autoa, vaikka katsoisi maisemia. Tai esimerkiksi kaikillahan käy niin, että ajaa paikkasta a paikkaan b ja miettii paikassa c, että miten ihmeessä olen päättynyt tänne. Sain myös puoltoista vuotta sitten tietää, että normaalisti vastaantulevat autot (kovemmassa vauhdissa) nähdään autoina, eikä möykkyinä, jotka muistuttaa jotenkin autoja. Olin ihan järkyttyny, kun kuulin tämän ja tätäkään en olis saanut tietää, jos yksi henkilö ei olis ihmetellyt tätä asiaa facessa, että lääkkeiden ansiosta vastaantulevat autot ovat autoja. Ohituskaistat ynnä muut näyttää realistisemman pituisilta, seinät seiniltä ym.


Kun ensimmäisen kerran ajoin lääkkeiden alaisena, niin olin äimistynyt. En ole nähnyt ikinä niin paljon liikennemerkkejä. Kadunvierustathan on täynnä niitä. Mun aivot ei mene sekasin pyyhkijöistä. Kun katsoin sivulle maisemia, tiedostin ajavan autoa. Ja on muutenkin todella outoa, että pystyn havannoimaa risteyksessä niin hyvin ne liikennemerkit, valot, kävelijät, muut autot…


Tuon ensimmäisen kerran jälkeen ymmärsin, että miksi ihmiset ovat kommentoineet minun ajamista niinkuin on kommentoinut. Miksi olen kokenut, että väsyneenä en voi hypätä auton rattiin, jos haluan olla vähänkään vastuullinen. Nykyään en siis enää aja ilman lääkkeitä. 


Haluan vielä sanoa sen, että tämä on minun adhd ja ajaminen on tälläistä, koska mun tarkkaavaisuus on niin huono. On myös adhd muotoja, joilla tarkkaavaisuus on täysin normaali ja moni adhd ajaa työkseen taksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *